Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Προγεννητική αγωγή: αναχρονισμός στο έπακρο

 

γράφει ο Βλαδίμηρος Νικόπουλος, Α3

Το υπουργείο Παιδείας «κατέβασε» τα τρία βίντεο για την προγεννητική αγωγή μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις περίεργες και αντιεπιστημονικές απόψεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» για τα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, στα βίντεο αυτά  υποστηρίζεται η θεωρία ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ενώ επισημαίνεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή, το DNA του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους, η κύηση είναι το σχέδιο και η έγκυος το υλοποιεί και το καλύτερο απο όλα (!) η ομοφυλοφιλία οφείλεται στη μη αποδοχή του φύλου από τη μητέρα, που επιθυμούσε να έχει το παιδί της διαφορετικό φύλο. Όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό ποσοστό από τις απαρχαιωμένες απόψεις της Ελληνική εταιρείας προγεννητική αγωγής που στάλθηκαν στα γυμνάσια.

Η Μαλαματένια Ρούλα, από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής αναφέρει ότι «τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού». Μάλιστα στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα, που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη σύλληψη και στα πιστεύω κάποιας αφρικανικής φυλής, τα μέλη της οποίας θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινά από τη στιγμή που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί. Από τα επιχειρήματα δεν λείπουν και πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία, με τον Σωκράτη να λέει « ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» και από την εκκλησία, όπου «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι η αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».




Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» έχει χαρακτηριστεί ως «αιρετικό» από την Εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, η Εκκλησία αντιμετωπίζει την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής ως θεοσοφιστική αίρεση.

Πιθανά μελλοντικά μωρά εαν κάνετε τα εξής την περίοδο της Εγκυμοσύνης:


1] Λέτε ψέματα

 


  

2]Παρακολουθείτε ταινίες με πειρατές




3]ή τρώτε πολύ μέλι


.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου