Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Θεωρίες συνομωσίας. Ποιοι τις πιστεύουν.



γράφει ο Βλαδίμηρος Νικόπουλος, Α3




Πάντα υπήρχαν είτε η θεωρία της προσελήνωσης του Apollo 11 είτε οι  αεροψεκασμοί, εξού και το παρατσούκλι των συνωμοσιολόγων ψεκασμένοι. Αυτό το φαινόμενο έχει επεκταθεί λόγω του Ίντερνετ και της πανδημίας . Προσωπικά έχω διαμορφώσει τη δική μου θεωρία για αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι άνθρωποι οι οποίο θέλουν να έχουν την αίσθηση της ανωτερότητας. Πιστεύουν πως έχουν την αλήθεια που εμείς οι "κοινοί" θνητοί δεν ξέρουμε χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν διερευνήσει το ποσό αληθής είναι.

Οι διάφορες θεωρίες εστιάζουν σε λεπτομέρειες και δεν βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Στην πραγματικότητα το μόνο που ενδιαφέρει το  «μεγάλο κεφάλαιο » ειναι να κερδίσει χρήματα κι όχι να προκαλέσει κακό στον κόσμο. Εάν το «μεγάλα κεφάλαιο » είχε διαθέσει τα εμβόλια σε μια ακριβή τιμή, οι συνωμοσιολογοι θα έλεγαν πως το κάνουν για να μην μπορούν να εμβολιαστούν οι πλούσιοι και να αφήσουν όλους τους υπόλοιπους να πεθάνουν. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και γιατί ;; Λίγη παραπάνω προσοχή ; Για να βγάλουν λεφτά από μερικές διαφημίσεις σε ένα χαζό μπλογκ; Το χειρότερο είναι πως ο συνδυασμό της πανδημίας με αυτό το φαινόμενο δεν είναι πια στο παρασκήνιο και έχει επιπτώσεις στην κοινωνία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου