Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Εμβάθυνε τη σκέψη σου!

 γράφει η Ελπινίκη Πρίφτη, Β1



Έχεις βιώσει κάτι που κρατάς μυστικό; Κάτι που δεν έχεις επιτρέψει σε κανέναν να το μάθει; Κάτι που θες να κρατήσεις στη προσωπική σου ζωή και σε έχει κλονίσει; Κάποιο γεγονός που στιγμάτισε τη ζωή σου και σε επιδοκίμασε σαν άνθρωπο ,σε έπλασε σαν προσωπικότητα; Τι θα γινόταν αν ήξεραν άτομα στο στενό σου κύκλο αυτές τις πληροφορίες; Θα τους επηρέαζαν άραγε στον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν, στο να δικαιολογήσουν συμπεριφορές σου ,στο να ανεχτούν κάποια ελαττώματα σου;

Τώρα σκέψου το αντίστροφα .Ξέρεις πως όλοι σου οι φίλοι ,ο\η σύντροφος σου, η οικογένεια σου έχουν τέτοια προσωπικά τραύματα- απόλυτα προσωπικά- και επηρεάζουν αρκετά χωρίς να το ξέρεις το πώς αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους και επακόλουθα και με εσένα .Οπότε αν σκέφτεστε αυτό κάθε φορά που συνομιλείς η αντιπαρατίθεσαι μαζί τους, θα αλλάξει η συμπεριφορά σου απέναντι τους;

Ακριβώς για αυτό είναι ανώριμο και ανώφελο να είμαστε εγωκεντρικοί και αλαζόνες. Ακριβώς επειδή ποτέ μα ποτέ δεν δύναται να γνωρίζουμε τα πάντα για τη ζωή κάποιου. Πριν κατακρίνεις, σχολιάσεις, προσπαθήσεις να παραδειγματίσεις με αυτό το επικριτικό ύφος κάποιον ,στη ζωή σου, μην σκεφτείς υπεροπτικά.

Η συζήτηση ακούγοντας και την ‘’αντίπαλη’’ πλευρά , το πώς ο απέναντι μας νιώθει ,τι τον βασανίζει, τι υποστηρίζει, είναι σίγουρα η λύση έναντι των μονόπλευρων αντιπαραθέσεων που βρίσκουν αδιέξοδο.

Δεν είμαστε μόνοι και δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο πιστεύουμε ο ένας από τον άλλο. Παλεύουμε καθημερινά να ακουστούμε και αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν σε έναν κάποιο κόσμο ουτοπικό, που θα μας καταλάβαιναν, ενώ στη πραγματικότητα ποτέ δεν σκεφτόμαστε με την ίδια λογική όταν έρχεται η σειρά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου