Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ο χουλιγκανισμός στα ελληνικά γήπεδα

 

 


γράφει ο Τάσος Σαγιάς, Β Λυκείου

 

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επισκίασαν βίαια γεγονότα χουλιγκανισμού. Στις 28 Νοεμβρίου, στην ενδέκατη αγωνιστική της Super League, ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες του ΠΑΟΚ και του Άρη στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών στο γήπεδο. Το σκορ ήταν 0-1 και ο αγώνας στο 92ο λεπτό την ώρα που χούλιγκανς μετά από πολλαπλή ρίψη αντικειμένων μπήκαν στο γήπεδο διακόπτοντας έτσι τον αγώνα.

Οι χούλιγκανς είναι ένα στίγμα που πλήττει τα Ελληνικά γήπεδα για δεκαετίες, με παράδειγμα την τραγωδία της θύρας 7 (8 Φεβρουαρίου 1981) με 21 νεκρούς και 54 τραυματίες. Ακόμα και αν τα τελευταία χρόνια, και λόγω τον ευρωπαϊκών εμφανίσεων πολλών ομάδων, μπορεί να μην είναι τόσο εμφανή αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χουλιγκανισμού.

Η εισβολή οπαδών και του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έχοντας πάνω του όπλο ή τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Άγιαξ και της ΑΕΚ τον Νοέμβριο του 2018. Είναι εμφανές ότι ακόμα και κάτω από το πέπλο της δημοσιότητας οι ενέργειες του χουλιγκανισμού δεν έχουν εξαφανιστεί.

 Είναι ντροπή μας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμα και σήμερα να στιγματίζονται αγώνες από εισβολές και ρίψης αντικειμένων. Ήρθε νομίζω η ώρα για εμάς και για την φήμη του ποδοσφαίρου της χώρας μας να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, έτσι ώστε να είμαστε περήφανοι για το ποδόσφαιρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου