Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Αγκάθα Κρίστι: Το μυστήριο της ζωής της.

γράφει η Ελπινίκη Πρίφτη 



H ζωή της Αγκάθα Κρίστι ήταν γενικά ήρεμη, αν και είχε καταθλιπτικά επεισόδια. Ένα περιστατικό στη ζωή της δεν διαφέρει και πολύ από τις μυστηριώδεις ιστορίες της. 

Το 1914 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία  Κρίστι. Ο γάμος τους ήταν αρμονικός έως το 1926, όταν αυτός έκανε αίτηση διαζυγίου και της ανακοίνωσε ότι ήταν ερωτευμένος με μια γυναίκα. Στις 3 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς έφυγε από το σπίτι του ζευγαριού για να περάσει το Σαββατοκύριακο με την ερωμένη του. Το ίδιο απόγευμα η Αγκάθα εξαφανίστηκε. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε την επόμενη μέρα . Τα μέσα ενημέρωσης αμέσως υποπτεύθηκαν πως έπεσε θύμα απαγωγής

Κινητοποιήθηκε η αστυνομία και μαζί με περίπου 20.000 εθελοντές άρχισαν να την ψάχνουν σε όλη την περιοχή χωρίς να βρουν κανένα ίχνος της. Μέσα σε λίγες ημέρες όλος ο κόσμος έμαθε για την εξαφάνισή της. 

Η Κρίστι βρέθηκε μετά από 10 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο, όπου είχε νοικιάσει δωμάτιο με το όνομα “Τερέζα Νιλ”. Την εξέτασαν γιατροί που διαπίστωσαν ότι υπέστη ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε προσωρινή αμνησία.

Κι αφού ήταν γνωστό ότι έπασχε από κατάθλιψη στο παρελθόν, ένα μεγάλο μέρος του κοινού αποδέχθηκε αυτήν την εξήγηση. Ωστόσο, ήταν πολλοί εκείνοι που δεν πείστηκαν κι ακόμα και σήμερα υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τους λόγους της εξαφάνισής της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου