Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

 γράφει η Ελπινίκη Πρίφτη, Β1



-μου επιτρέπετε? 


Αγάπα τον εαυτό σου! Πες 10 φορές στον καθρέφτη σου είμαι όμορφη/ος! Μην κοιταχτείς στον καθρέφτη σου θα σπάσει, χάχα! Γιατί κοιτάζεσαι συνέχεια στον καθρέφτη σου, ψώνιο είσαι;!Η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, ωρίμασε! Μα καλά ποιος νομίζεις ότι θα κοιτάξει τον χαρακτήρα σου, αφελής είσαι;! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΑ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥΣ; Κοίτα πως είναι! 


Ειρωνικό, αστείο, καταστροφικό σχεδόν καταθλιπτικό, το πως όλες αυτές οι τόσο 

αντιφατικές μεταξύ τους φράσεις μας περιτριγυρίζουν σε καθημερινή βάση- τόσο πολύ που πιάνεις και εσένα να τα λες στους γύρω σου- ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό! 


Μπερδεύεσαι τι εν τέλει ισχύει από όλα αυτά. Κάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις που πλέον μοιάζουν πεζές και ανούσιες.


Είμαι εμφανίσιμος/η; Αρέσω; Ελκύω; Είμαι άραγε ερωτεύσιμος/η ;Μα γιατί δεν τους αρέσω, σε τι δεν είμαι αρκετός/η;


Και μετά καταλήγεις σε εκείνη την παγίδα. Ξέρεις, την ακατάπαυστη αγορά καλλωπιστικών ειδών και την ατελείωτη ανάγνωση άρθρων, με τίτλους σαν το <<ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ>> ή το γνωστό σε όλους μας <<ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ>>.


Όμως…Παρόλα αυτά ακόμα νιώθεις την ανάγκη της επιβεβαίωσης, ακόμα αποζητάς 

ενδιαφέρον και αναρωτιέσαι ξανά- για άλλη μια φορά- ‘’Τι πάει λάθος, πότε θα νιώσω 

αρκετός/ή;’’

Μα ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό. Ζητά την επιβεβαίωση και το συναίσθημα. Όλοι μας 

αγαπάμε τον εαυτό μας, διαμέσου των ματιών του μεγαλύτερου θαυμαστή μας. Τι και αν αυτό εν τέλει δεν είναι και τόσο αρνητικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου